Tijdelijke ondersteuning op het gebied van Quality Assurance

Bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie kunnen niet zonder kennis en ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement. Klanten en consumenten verwachten steeds meer informatie over hun voeding, over jouw producten. Deze informatie willen ze ook nog eens steeds sneller ontvangen. Wetgeving en standaarden worden uitgebreider en ingewikkelder. En niet te vergeten: kwaliteit is een belangrijke manier om je te onderscheiden van de concurrentie!

Maar wat doe je als jouw organisatie (nog) te klein is voor een complete afdeling QA? Of als je tijdelijk extra ondersteuning nodig hebt bij de kwaliteitszorg? Bijvoorbeeld tijdens projecten, seizoensdrukte of langdurige afwezigheid van collega’s door zwangerschapsverlof of ziekte? Dan is het fijn als er een ervaren interim QA Specialist of interim QA Manager klaar staat om tijdelijk jouw team te versterken.

Elucidata: Jouw flexibele oplossing voor kwaliteitszorg

Elucidata helpt jou met hands-on ondersteuning en advies voor het kwaliteitsmanagementsysteem en de kwaliteit mindset in jouw organisatie. Elucidata is inzetbaar voor interim kwaliteitsmanagement gedurende periodes van drie tot 12 maanden.

De kracht van Elucidata? Elucidata benaderd kwaliteit op pragmatische wijze waarbij service-gerichtheid, betrokkenheid en praktische oplossingen voor jouw bedrijf centraal staan. Elucidata heeft 7+ jaar ervaring met kwaliteitsmanagement binnen de voedingsmiddelenindustrie.

De werkzaamheden waar Elucidata jou bij kan ondersteunen:

 • Interne audits en externe audits
  (audit voorbereiding, interne auditor, begeleiding van externe audits en CAPA management)
 • Beheer van kwaliteitsstandaarden en keurmerken
  (o.a. BRC, IFS, FSSC22000, RSPO, Skal, Riskplaza)
 • Opstellen en beheren van het kwaliteitsmanagement systeem
  (HACCP, TACCP, VACCP, kwaliteitshandboek)
 • Beheer van grondstofspecificaties, recepten en eindproduct specificaties
 • Controle van labels
 • Training van medewerkers op het gebied van kwaliteit

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het kantoor van Elucidata. Indien noodzakelijk en afhankelijk van de actuele COVID situatie, kunnen werkzaamheden in overleg op locatie worden uitgevoerd.

Kennismaking

Heb jij tijdelijke ondersteuning nodig voor de kwaliteitsvraagstukken? Laten we jouw wensen bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Plan nu jouw gesprek in via elleander@elucidata.nl of 06-15412929 (bel of app).